První kadetský turnaj a hned vítězný

08.05.2018 12:15

Na první turnaj v letošní softballové sezóně 2.ligy kadetů zavítali naši hráči na Hlubokou nad Vltavou. Ve dvou skupinách si to rozdali mezi sebou ve skupině A: Chomutov, Trhové Sviny, Ostrov a ve skupině B: Ledenice, Joudrs B s baseballisty z Hluboké.

První zápas s Trhovými Sviny po celé řadě nepřesností našich hráčů zaslouženě vyhráli Sviňští 6:4. Ostrov na turnaj přijel s velmi mladými hráči, takže přes veškerou jejich snahu nad nimi zvítězil Chomutov 14:1 i Trhové Sviny 15:2. Chomutovští Bobři si po druhém místě ve skupině zahráli čtvrtfinále s Joudrs B, který nepřijel na tento turnaj v nejsilnější sestavě, takže v základní skupině skončil až třetí a ani s námi se mu moc nedařilo a prohrál 10:3.

V semifinále na Beavers Chomutov čekal už silnější soupeř, a to tým z Ledenic, vítěz skupiny B. Ten jsme porazili 2:1 po velmi vyrovnaném utkání, ve kterém se na pálce prosazoval trochu překvapivě spíše konec chomutovského lineupu. Vítězem druhého semifinále se staly Trhové Sviny, které porazily Hlubokou 7:0.

A šlo se do finále na odvetu s Trhovými Svinami. Naši kadeti odvetu odehráli v úplně jiném duchu než v základní skupině. V celém utkání se v podstatě nedopustili žádné chyby a pálil celý lineup. V každé směně se dostávali naši hráči na mety a soupeř tak byl stále pod tlakem, díky kterému dopouštěl chyb. Konečný výsledek 9:0 pak odpovídal průběhu zápasu.

Na celém turnaji se dařilo chomutovským nadhazovačům Davidu Jaluškovi, Vilému Pailovi a Adamovi Buňatovi. Ve své premiéře na nadhazovacím prkně zaházel pěkně i Christian Malec. Na turnaji se dařilo i ostatním chomutovským hráčům, a i díky nim vezou z Hluboké z prvního letošního turnaje kadeti cenné vítězství.

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013