3. místo na Open poháru ČSA v kategorii U11

10.07.2020 14:45

O víkendu 4.7. - 5.7.2020 se na hřišti Joudrs Praha odehrál Open pohár v kategorii U11, který se dá považovat za výkonnostní měřítko, neboť se ho jako jediného turnaje kromě MČR účastní družstva z celé republiky. Turnaje se nakonec zúčastnilo 8 týmů.

Naše první utkání proti Žralokům z Ledenic jsme nezačali příliš přesvědčivě a brzy prohrávali 0:5. Zabrali jsme až v závěru zápasu, kdy jsme po dobrém útoku snížili na 5:8. O možnost závěrečného tlaku jsme se však sami připravili běžeckou zbrklostí.

Bezprostředně následovalo utkání s Eagles Praha, kdy jsme s rozvojovou sestavou prohráli jasně 0:13. Ani poslední zápas ve skupině proti slabším hráčům s Joudrs B, který jsme vyhráli 10:7, příliš našeho softbalové umění neukázal. Ale v základní skupině jsme neuhnuli z naší cesty, vyzkoušet na klíčových postech i méně zkušené hráče a více dětem tak poskytnout rozvoj jejich dovedností, zároveň dát v prvním dni turnaje všem hráčům stejný hrací prostor.

Na důležité čtvrtfinále, do kterého jsme nastupovali ze 3. místa ve skupině proti druhým Miners Kladno z vedlejší skupiny, nám tak zbývala nejsilnější sestava. Miners, na základě mnoha vzájemných utkání z minulé sezóny, nastupovali do utkání jako favorité a v první směně získali 3 body. My ve druhé směně zvládli body 2, v polovině utkání vyrovnali a následně šli do vedení o bod. Soupeř nebodoval díky dobré hře naší obrany, která likvidovala běžné útočné pokusy soupeře a věděla si rady, když se soupeř pokoušel být dravější. V závěru jsme přidali další body na výsledek 6:3 a nervózní soupeř se marně pokoušel útočit. Nakonec se musel smířit se skutečností, že si o medaile tentokrát nezahraje.

Druhý den nás v semifinále čekal opět Eagles Praha. I přes důležitost turnaje jsme chtěli dát šanci všem hráčům. Kvůli několika drobným chybám soupeř získal více bodů, než bylo nutné, ale sám nehrál také příliš přesvědčivě. Eagles na začátku vedli, ale postupně jsme doháněli a dokonce předháněli. Do dohrávky jsme nastupovali za našeho těsného vedení. Soupeř však v poslední směně potřebné body získal a na nás čekalo po prohře 8:9, utkání o bronz.

V něm opět další soupeř ze základní skupiny Ledenice. Byť naše odpaly oproti předchozím utkáním byli o poznání slabší, obrana fungovala dobře. Došli jsme výsledkem 4:3 k zaslouženému 3 místu. Na stránkách ČSA ředitel mládežnických soutěží popisuje naše umístění jako překvapení. Budiž mu omluvou jeho krátké působení v softballové komunitě, jen nezkušené mohou překvapovat dobré výsledky Beavers Chomutov.

Za celý turnaj je nutné vyzdvihnout nadprůměrný výkon Klaudie Přibylové, která zejména na pálce převáděla pravidelně tvrdé odpaly do vnějšího pole a získala tak zaslouženě nejvíce (10) bodů do naší interní soutěže v této dovednosti. Z dobrých výkonů našich hráčů v obraně chci vyzdvihnout Tobiáše Malce za výkony v zadním poli, které zatím příliš našich hráčů v IF dobrých, hrát neumí. V přidružené soutěži Clash of Skills jsme skončili celkově pátí. Nejlepší z našeho týmu byla Anička Ringlerová, následována Bětkou Kotvaldovou a Maruškou Novákovou. Pokrok týmu je viditelný, zároveň je patrné, kolik práce máme ještě před sebou, co všechno děti ještě neumí. A to je dobře, nebude to nuda, máme se na co těšit.

 

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013