BEAVERS hodnotí mládežnickou softballovou sezónu 2019 velmi dobře !!!

25.01.2020 12:11

Naši nejmenší U7 - NANO se zúčastnili v letošní sezóně 3 turnajů, a to v Praze na Kotlářce, na Eagles a v Kladně. Základna má něco málo přes 20 stálých hráčů,     a tak je možné jezdit na turnaje ve dvou týmech. Při každém turnaji byl vidět pokrok, který naši Bobříci udělali a byli rovnocennými soupeři starších hráčů.

Tréninková skupina U9 čítá momentálně 23 dětí. Během sezóny se hráči zúčastnili celkem 6 turnajů - soutěže Rookieballu a několika přípravných turnajů. Dále mladí hráči absolvovali letní soustředění, které bylo součástí přípravy na MČR, kde skončili na 11. místě.Společně s dalšími hráči ročníku 2009 startovali na kvalifikaci    na Supercup (ČBA) a dalších 4 turnajích Poháru ČSA do U10. Na tyto turnaje náš klub vysílal vždy 2 týmy rozdělené na chlapce a děvčata, kde až na jednu výjimku sbírali medailová umístění: chlapci 2x 1.místo, 2x 2.místo, děvčata 1x 1.místo, 1x 2.místo, 1x 3.místo a 1x 4.místo.

V kategorii Coachball nastupovali hráči ročníků 2008 - 2009 v divizi Severozápad, kde se umístili na 4.místě se stejným počtem bodů jako tým Mostu. Po pěti turnajích si tak poprvé vybojovali účast na MČR v Kostelci nad Orlicí. Ze 16 zúčastněných týmů se tým coachballu umístil na 10.místě, což je pro tento tým vzhledem k velké konkurenci úspěch.

Tým žáků ve své divizi Severozápad obsadil 1.místo a tím postoupili do podzimní části - nadstavby, do turnajů o postup na MČR. Třetím místem v nadstavbě si žáci zajistili účast na MČR v Kunovicích, kde vybojovali 2.místo.

Kadeti po 3 turnajích ve skupině Severozápad postoupili z 1.místa do nadstavby soutěže, kam se kvalifikovalo 8 nejlepších celků ze všech regionů. Zde se utkal každý s každým o účast ve Final Four Liga kadetů MČR. Všechna utkání byla dramatická až do posledního zápasu a kadetům se podařilo postoupit do závěrečného Final Four Liga kadetů MČR. V boji o bronzovou medaili se kadeti utkali s týmem z Havlíčkova Brodu a umístili se na parádním 3. místě.

Děvčata kadetek vybojovala celkové prvenství z 8 týmů a také možnost volby pořadatele pro Final Four Liga kadetek MČR, které se poprvé konalo v Chomutově v softbalovém areálu ZŠ Heyrovského, kde o titul Mistryně České republiky 2019 usilovaly pouze první čtyři dívčí týmy z konečného pořadí nadstavby. Hráčky nastoupily do turnaje s bojovnou náladou obhájit loňský mistrovský titul. Ve finále Final Four Liga kadetek MČR měly dívky jasnou převahu a svými odpaly hravě zvítězily nad Eagles Praha 11:1 a zajistily si tak 1.místo a tím i obhájily loňský mistrovský titul.

Juniorky si zajistily postup do Extraligy 2020 - vítězný finálový turnaj 2. ligy juniorek v Chocni se stal pro naše děvčata vstupenkou do Extraligy v roce 2020. Utkání finálového turnaje měla poměrně jednoznačně hladký průběh. V závěrečném utkání celé soutěže se, o právo postupu do Extraligy juniorek v roce 2020, utkala děvčata s Kotlářkou Praha.

 

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013