Bronzoví T-ballisté na MČR

14.10.2016 09:08

T-ball (mix dětí do 10 let) byl poslední věkovou kategorií, která měla své mistrovství republiky posunuté nejvíce do podzimu. SC 80 Chomutov Beavers získal bronz.

Mistrovství republiky se hraje formou finálového turnaje, právo zúčastnit se ho mají všechny týmy extraligy (6) a nejlepší dva celky druhé ligy. Beavers letos 2. ligu vyhráli a jejich cílem bylo získat medaili na MČR. Pořadatelství turnaje bylo svěřeno právě místnímu klubu, a tak mohly chomutovské naděje odehrát turnaj na domácí půdě.

Domácí prošli skupinou bez zaváhání, když vždy poměrně jasně porazili postupně Painbusters Most (6. tým extraligy) 19:2, Žraloky Ledenice (3. tým extraligy) 10:6 a Snails Kunovice (3. tým extraligy) 9:4. V nedělním semifinále na bobříky čekal vítěz letošní extraligy Joudrs Praha, který letos vyhrál všechny extraligové turnaje. Chomutovští hned v úvodu inkasovali 3 body, to bylo od favorita na dlouhou dobu vše. Naopak domácí postupně vyrovnávali a před koncem utkání se dokonce ujali vedení 4:3. V posledním útoku však soupeř udeřil 6 body.  Bobři utkání nevzdali a dokázali ještě přidat dva body, ale to bylo vše. Po prohře 6:9 na ně zbylo pouze utkání o bronz, v němž naprosto dominovali nad druhým neúspěšným semifinalistou Snails Kunovice 15:2 a radovali se ze svých prvních významných medailí. Mistrem republiky se stal zaslouženě Joudrs Praha, který ve finále přehrál Eagles Praha 4:0.

 Malí Bobři se prezentovali dobrou obranou, v níž jistotu a přehled prokazovali především Lukáš Nahodil, Martin Chmelík, Barnabáš Přibyl, Lucie Plosová a Iva Straková. Prudkými odpaly nadělovali soupeřům body především Vojtěch Paluba a Michal Tůma. Rychlost v agresivním běhu po metách zdobila zejména Františka Straku. Pozitivní je, že mladí soupeři jsou po utkání napříč týmy kamarádi, úspěchy si přejí a už v tomhle věku dokáží soupeře ocenit a mít radost z pěkných zápasů.

Chomutovské mládežnické týmy si letos stanovily náročné sportovní cíle: Postup do extraligy žáků, postup do extraligy žákyň a medaili na mistrovství republiky žákyň, medaili na mistrovství republiky v T-ballu. Po sezóně můžeme hlásit „2x splněno, 2x překročeno“. Jeden cíl zůstal bohužel z důvodu vyšší moci (nepřízeň počasí) o krůček nesplněn. Nejdůležitější dobrou zprávou je, že Bobrům vyrůstá nadějná generace hráčů, která se svým sportem baví a je pro svůj klub ochotna pracovat.  

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013