Desetiletí Bobři na Supercupu

13.06.2016 21:04

O prvním červnovém víkendu byl na programu největší evropský turnaj věkové kategorie hráčů U10, který tradičně pořádá Tempo Praha. Mladí bobříci se tento turnaj kvalifikovali druhým místem ze Stříbrného Supercupu, region Severozápad.

Ve skupině A sehráli utkání s týmy Běloruska 2:9, Hrochů Brno 3:6, Baseballu Plzeň 10:5, Vídeň Wanderers 10:1 a Draků Brno 0:3. Za pochvalu stojí však pouze výkon v utkání proti jednomu z favoritů celého turnaje, Drakům Brno, kteří později obsadili stříbrnou příčku. V tomto zápase Bobříci srdnatě vzdorovali. Favorit se celé utkání třásl o výsledek, který ho mohl vyřadit z bojů o titul. Po utkání trenéři soupeře dlouho chválili naše hráče za předvedený výkon. V ostatních utkáních bohužel tým nepředvedl své kvality a zdaleka zaostal za výkony z kvalifikace a skončil tak až na 4 místě ve skupině. Dále následovaly zápasy čtvrtých míst ze skupin. Chomutovský tým zvítězil nad týmem z Maďarska 7:5, ale v následujícím v souboji o jeden z pohárů útěchy podlehl slabému týmu Rytířů Trutnov po mnoha chybách v obraně 4:7. Celkově chomutovští obsadili až 15. místo ve 24 členném startovním poli. K radosti tentokrát mnoho důvodů nebylo, neboť mladí bobříci odchovávaní v tradicích klubu jsou zvyklí na lepší umístění. Přesto si hráči odvezli z Prahy mnoho cenných zkušeností z mezinárodních utkání.

Šanci dokázat své kvality budou mít už za 14 dní v Chocni, kde pokračuje liga T-ballu. Ambice, získat některou ze sady medailí na letošním podzimním finálovém turnaji, stále zůstávají.

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013