Extraliga mužů: Začínáme výšlapem na Spectrum. Tři výhry, jedna těsná prohra

28.04.2017 12:59
Začali jsme sezónu. A začli jsme dobře. Čtyři zápasy, tři výhry. Nějaké ty homeruny. Nula smutných srdcí. Prostě chomutovské softbalová zábava.

Spectrum Praha - Sportclub 80 Chomutov 1:1 (2:9; 5:4)

Hned úvodní den jedeme do Prahy odehrát velký souboj s rivalem z pražského Černého Mostu. Domácí si na svém hřišti připravili specální program na otevření sezóny, plány jim ale zhatilo nepřznívé počasí, nic speciálního se nekonalo. Do prvního zápasu jdeme s Kubou Petříkem, domácí s Ondřejem Malečkem.

A hned od začátku dáváme body, když se v první směně se za plot za dva body trefil Venca Svoboda. A pak ale přidáváme body i dále, čemuž napomáhala i nejistá hra obrany loňského vicemistra. Za domácí kontroloval výsledek David Mertl svým 200. homerunem v kariéře, později ještě jeden bod zařídila dvojice reprezentantů Kolkus-Klein. My jsme ale  Spectru už více bodů nedovolili a sami jsme jich nasázeli devět. Nepamatujeme si, kdy se nám to podařilo naposled.

Druhý zápas nabídl souboj nadhazovačů Aleše Jetmara a Marka Malého. Tentokrát měli lepší vstup domácí, kteří hned v první směně začali oběhem a brzy vedli už 3:0. V druhém zápase už tolik bodů nepadalo, přesto jsme se dokázali přiblížit na rozdíl jednoho oběhu. Domácí ale v závěru přidali ještě dva oběhy a už stiháme pouze kontrolovat výsledek dvěma solo homeruny. Márův dětský na krátký plot, Vendův chlapácký do pryč.

Slavia Plzeň - Sportclub 80 Chomutov 0:2 (3:4; 3:8)

Kamil Koukolík. První start na pálce. Rána na plot. Druhý strat na pálce. Rána na plot. Bývalý reprezentant byl bez přehánění mužem dablu mezi Chomutovem a Plzní. A bylo mu také jedno jestli stojí proti Marku Malému nebo Jakubu Petříkovi. První zápas začal házet první jmenovaný a proti němu se postavil další zkušený hráč Plzně Martin Svoboda. A dlouho nás držel na uzdě. A tak si slovo zvali ti plzenňští a šli do vedení 2:0.  V šesté směně jsme sice snížili, ale Plzeň si rychle dvobodové vedení vzala zpět. Až v sedmé směně se nám podařilo naplnit mety a stáhnou kýžené dva body díky odpalu Václava Šrétra. Další bod jsme přidali díky passed ballu. A těsnou výhru ubránili.

Druhý zápas začal za domácí Ondřej Kába a i on nás dlouho držel. Až do páté směny byl stav nerozhodný 3:3, pak se ale hosté rozjeli a sérií několika odpalů navýšili až na konečných 8:3, které se nám podařilo i díky nadhozům Jakuba Petříka udržet. Až na Kamila Koukolíka, který trefil cokoliv, co přiletělo. 

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013