JAK SE DAŘÍ "A" TÝMU LETOS V EXTRALIZE?

25.05.2016 15:47

Začátek sezóny se nám povedl, říkají softbalisté

Mužská extraliga má za prvních deset zápasů. Sportclub 80 Chomutov zatím do sezony vstupuje podle očekávání. Z deseti zápasů si drží pozitivní bilanci šesti výher a čtyř proher. Do sezony se tak podařilo vkročit správnou nohou. 

„Hned první víkend nás čekala nevyzpytatelná dvojice soupeřů Eagles Praha a Tempo Praha. S Eagles jsme si celkem jasně poradili, ale to bylo i tím, že Pražané do Chomutova přijeli bez své největší hvězdy,“ říká Jan Řápek, jeden z koučů chomutovského týmu. Beavers si ale s týmem z Krče poradili a připsali si tak první výhry sezony. 

Druhý den se ale nevydařily zápas proti Tempu. „Tempo je silný tým. Odehráli jsme s nimi dva těžké zápasy, které jsme mohli vyhrát. Bohužel rozhodly naše chyby a menší taktická nevyspělost. Určitě se z toho ale poučíme.“

Největším lákadlem začátku ligy ale bylo bezesporu severočeské derby s Painbusters Most. Ti se do ligy vrátili po několika letech a k sobě si tak stáhli i reprezentanta Jiřího Nezbedu, který v Chomutově deset let hrál. Velmi zajímavé dvojutkání chomutovští nakonec vyhráli především díky dobré pálce. 

„Daří se nám na pálce. Tahouny jsou reprezentanti Svoboda a Malý, ale podporují je i další kluci jako Petr Šesták nebo Matěj Fridrich. Máme sice mladou, ale vyrovnanou sestavu pálkařů, kteří letos mohou něco dokázat. Zatím se také daří našim nadhazovačům v čele s Markem Malým, který se stal opravdovou oporou našeho týmu,“ říká Řápek. 

Poslední ligový víkend poté vypadal z našeho pohledu následovně:

Sobota 21.5.

Sportclub 80 Chomutov vs. Spectrum Praha 0:2 (0:8, 1:6)

Favority reprízy finále byli hráči Spectrum Praha. Ti tak také činili a začali přidávat body už od první směny utkání, když se hned první pálkař David Mertl trefil odpalem až za plot. Chomutov sice odolával pražskému tlaku celých sedm směn, ale na Aleše Jetmara se bodově prosadit nedokázal. 

Druhý zápas měl podobný průběh, ale pražští pálkaři měli s nadhazujícím Kubou Petříkem o trošku větší problémy. I tak ale přidávali body jak na něj, tak na střídajícího nadhazovače Václava Svobodu. Tomu dal dvoubodový homerun Tomáš Petr. Za hosty druhý zápas házel Ondřej Maleček a Chomutovským umožnil jediný bod. 

„Spectrum je favorit. Bohužel jsme k tomu tak i přistoupili. Naše nasazení nebylo ideální a bylo vidět, že nejsme plně koncentrováni na výhru. Spectrum na druhou stranu je silný, který trestá každé zaváhání. I tak se nám, ale podařilo odehrát s kluky slušně dvě utkání. Sice jsme dvakrát prohráli, ale nemáme se za co stydět,“ říká Jan Řápek. 

Sportclub 80 Chomutov vs. Radotínský SK 2:0 (9:0, 9:1)

Radotín po dvou prohrách v Mostě přijel do Chomutova bez své jedničky Jaroslava Breníka. A na výkonu hostů to bylo znát. „Breník byl v sobotu poražen, nemá dobrého chatchera a to je problém. Zbytek týmu navíc moc nepálil. Breník navíc odchází a další nadhazovač jako on tu není. Kluci musí více potrénovat. Play-off se nám vzdaluje,“ řekla radotínská izraelská posila Marunov.

Chomutovští otočili oba dva své nadhazovače Malého a Jakuba Petříka a ti dovolili Radotínu pouze jeden bod, o který se postarala dvojice Novotný – Wolfgang. Naproti tomu domácí Beavers přidávali body vždy už od první směny a oba zápasy tak zvládli odehrát během pěti směn. „Základem našeho úspěchu byly dobré výkony našich nadhazovačů. Na pálce jsme navíc neměli výrazného jedince, dařilo se zkrátka všem. Měli jsme celkově lepší vstup do zápasů, než proti Spectru. S víkendovým výsledkem jsme celkově spokojeni,“ zní z Chomutovského týmu.  

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013