Podzim 2017

17.10.2017 13:17

Titul i částečná zklamání

Podzim v podání chomutovské softballové mládeže nabídl všechny emoce patřící ke sportu.  Žákyním se podařilo obhájit loňský titul mistryň republiky a žáci skončili na medailovém třetím místě.

Chomutovské žákyně z klubu Beavers nastupovaly v Ostravě do  mistrovství republiky hraného formou třídenního turnaje v roli jasných favoritek, neboť s velkým náskokem vyhrály základní část
extraligy.

Do turnaje nastoupilo celkem 8 týmů z celé ČR. Děvčata turnajem procházela velice suverénně, chomutovská obrana nepustila jediný bod a v útoku soupeřům rozdávaly jasné bodové příděly. V základní skupině: Storms Praha 10:0, Joudrs Praha 4:0, Arrows Ostrava 8:0, v semifinále HSM Trutnov 4:0. Ve finále, kam se z oprav probilo Pražské Joudrs, se čekalo na otevření skóre trochu déle, ale po té co kapitánka týmu Štěpánka Boučková vybojovala první bod, spustila nezadržitelnou lavinu a po výhře 7:0 došlo na jasnou obhajobu titulu mistryň ČR.

Celkové skóre 33:0 mluví za vše, nejlepší pálkařkou mistrovství byla vyhlášena Eliška Peterková a nadhazovačkou Kateřina Kindermannová, která navázala na loňské ocenění Anety Truncové.

Tým děvčat kompletně přechází do kategorie kadetek, příkladný přístup děvčat k tréninkům je předpokladem pro budoucí úspěchy i v této nové kategorii.


Ve stejný čas probíhalo i mistrovství ČR žáků v Kunovicích. Do žákovského víkendového klání nastupovali Chomutovští také jako leader základní části, pouze však s náskokem jediného bodu v tabulce. Po utkáních základní skupiny: Trhové Sviny 3:0, Kunovice 2:0 a Joudrs Praha
0:5, následovalo semifinále, kde chomutovští těsně prohráli se sousedy z Mostu 1:2.

Zápasu o bronz proti Ledenicím již bobři jasně vládli a zvítězili po kontrolovaném průběhu jasně 3:1. Podtrhli tak úspěšnou sezonu žákovských kategorií. Nejlepším pálkařem turnaje byl vyhlášen Martin Jeníček.


I kadetům se podařilo probojovat na mistrovství republiky konané v Havlíčkově Brodě. Tým složený téměř výhradně s hráčů žákovské kategorie obsadil v této věkově starší kategorii
dělené 7 místo a na MČR spíše získával zkušenosti v zápasech s kvalitními soupeři.

Posledním letošním želízkem v ohni byla smíšená kategorie U-11 v coachballu. Hráči této kategorie předváděli celou sezonu kvalitní výkony. Dokonce se jim podařilo zvítězit na turnaji nejlepších celků všech územně rozložených divizí. Ambice před mistrovstvím republiky, pořádaném na domácí půdě byli veliké. Základní skupina probíhala dle předpokladů: Liberec
7:0, Tempo Praha 10:3 a Pardubice 6:2. V semifinálové skupině následovali Joudrs Praha 0:3, Havlíčkův Brod 9:1 a klíčová prohra s Kostelcem n/O 4:5. Tím se cesta za medailemi uzavřela a v utkání o 7. místo již dostali prostor k získávání zkušeností již převážně náhradníci. Jinak úspěšná kategorie U11 svůj finální sezonní cíl nenaplnila.

Závěrem lze konstatovat dostatek, vzhledem ke kapacitám klubu možná až přebytek mladých hráčů, kteří s chutí sportují a jsou snad zárukou budoucnosti Chomutovského softballu.


Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013