SKONČIL DVANÁCTÝ ROČNÍK VELKÉHO ŽÁKOVSKÉHO SOFTBALOVÉHO TURNAJE V CHOMUTOVĚ.

17.05.2009 23:09

 

Putovní pohár chomutovského turnaje se na rok stěhuje do jihočeských Ledenic.
 
Od pátku 15. května až do neděle bylo velice živo nejen v ZŠ Heyrovského, ale i v celém softbalovém areálu SC 80 Beavers Chomutov. Probíhal zde již 12. ročník velkého žákovského turnaje nejlepších žákovských a kadetských týmů z celé České republiky 12. SOFTBALL GRAND PRIX CHOMUTOV 2009, který se letos tradičně konal pod záštitou ředitele školy a generálního ředitele Severočeských dolů, a.s. Chomutov.
Od ranních hodin v pátek 15.5. se konal turnaj extraligy žáků, který končil v sobotu odpoledne a v sobotu hned zahajoval turnaj extraligy kadetů, což jsou vlastně starší žáci do 15 let. Obou turnajů se zúčastnilo celkem patnáct mužstev a bylo sehráno 34 turnajových duelů. V sobotu večer navíc sestavili svůj tým trenéři a vedoucí mužstev, sehráli 35. utkání s výběrem kadetských mužstev a nenechali tak výzvu svých svěřenců bez odezvy. Je však nutné říci, že to bylo velice vyrovnané utkání, ve kterém trenéři zvítězili nejtěsnějším rozdílem 8 : 7
První část softbalové GRAND PRIX měla své vyvrcholení v sobotu odpoledne, když na turnajovém ceremoniálu byly předány poháry těm nejlepším a další ceny, které mužstvům doplní jejich softbalovou výbavu. Trenéři také zvolili žákovský tým, kterému byl udělen pohár generálního ředitele Severočeských dolů, a.s. Chomutov. Kaučové tak ocenili sportovní a kolektivní vystupování celého kolektivu mladých softbalistů SK KLACKAŘI z Kostelce nad Orlicí na celém žákovském turnaji.
V neděli odpoledne vrcholil turnaj finálovým duelem mezi ŽRALOKY Ledenice a ZŠ Jana Wericha z Prahy - 6 a až do posledního odpalu se velice houževnatě bojovalo o každý stažený bod. Nakonec sportovní štěstí více drželo palce jihočeským softbalistům z Ledenic od Českých Budějovic, kteří si vybojovali nejen pohár pro vítěze, ale získali také do ročního držení "Putovní pohár ředitele 12. ZŠ Chomutov". Poprvé ve dvanáctileté historii se pohár stěhuje na jih České republiky.
Chomutovští kadeti SC 80 Beavers vybojovali na turnaji velice pěkné 3. místo a navíc jim předseda Školního sportovního klubu při 12. ZŠ Chomutov udělil pohár za obrovskou aktivitu, se kterou se podíleli na realizaci této rozsáhlé a náročné sportovní akce.
12. ročník velkého žákovského softbalového turnaje v Chomutově skončil a mužstva se rozjela do všech koutů naší republiky. Všichni odcházeli s poděkováním pořadatelům, kteří, jak prohlásil jeden z trenérů,  "měli perfektně zorganizovanou i přízeň počasí".
Josef Griml
Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013