Skvělý úspěch! Naše softbalistky z Chomutova vybojovaly letošní první českou medaili na Mistrovství Evropy

12.08.2019 14:36

Na jih Evropy se sjelo celkem 14 týmů, které bojovaly o titul mistryň Evropy.

V chorvatském Záhřebu se ve dnech 29.7.- 3.8. 2019 odehrál 10. evropský šampionát v kategorii dívek do 16 let, kde za českou reprezentaci nastoupili Kateřina Kindermannová (nadhazovačka), Štěpánka Boučková (catcher) a Alex Moravčíková (vnější polařka) spolu s trenérem Pavlem Kursteinem z chomutovských BEAVERS.

Kadetky zvládly odehrát zápasy základní skupiny a do další fáze šampionátu postoupily do TOP 8 týmů. Po odehrání nenáročné základní skupiny čekal na český tým rovnocenný soupeř Nizozemsko. S ním tým svedl dvouhodinový boj, ze kterého si odnesl porážku.

Poslední zápasy ve fázi TOP 8 české hráčky zvládly na jedničku a pokračovaly s jednou prohrou do další části šampionátu. Tam na ně čekala další dvě vítězná utkání s Německem a Francií, díky kterým se dostaly do TOP 6 týmů a pokračovaly tak v cestě za medailemi.

V poslední části šampionátu se dívky ještě střetly s týmy Ruska, Itálie a Ukrajiny.

„Po prohře s Itálií nám bylo jasné, že do bojů o zlato již nezasáhneme a se dvěma prohrami ve finálové šestce jsme se umístili na třetím místě. Stále žijeme a jsme ve hře o medaili“, řekl trenér Pavel Kurstein.

Souboj o bronz proti týmu Ruska, se kterým se již tým Česka tento šampionát potkal, suverénně vyhrál rozdílem 11:1 po čtvrté směně.

Český softball slaví letošní první medaili z ME. Češky získaly bronzovou medaili a obsadily tak v konkurenci 14 týmů 3. místo. Je to tak historicky sedmá medaile v této kategorii.

https://www.e-chomutovsko.cz/zpravy/sport/89913-skvely-uspech-softbalistky-z-chomutova-vybojovaly-letosni-prvni-ceskou-medaili-na-mistrovstvi-evropy

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013