Víkend sportovních paradoxů

21.09.2016 17:38

Nejmladší hráči chomutovského softballového klubu vyhráli další turnaj a tím získali postup do extraligy na příští rok, o který příliš nestojí. Děvčata, která o postup velmi usilovala, nedostala šanci o něj bojovat.

Nejmladší děti v kategorii T-ball (do 10 let) vyhráli v sezóně již čtvrtý turnaj 2. ligy T-ballu z celkových šesti. Ve finále se, stejně jako po celý ročník, utkali s hráči Havlíčkova Brodu, tentokrát na soupeřově domácí půdě. I přesto zvítězili 10:8 a vyhráli tím celorepublikovou 2. ligu. Vítězstvím si zajistili i postup na příští rok do extraligy a mládež Bobrů tak může (po kategorii žáků) slavit letos již druhý postup. Klub však o postup neusiluje, pro rozvoj nejmladších dětí, které příští rok nahradí současné T-ballisty, bude rozhodně vhodnější nižší soutěž, kde si lépe zažijí základní návyky. Vrcholem pro úspěšné vítěze 2. ligy bude republikové mistrovství, které se odehraje 8. a 9. října v Chomutově, kde budou Bobříci usilovat o jednu z medailí.

Žákyně naopak po postupu moc toužily a hodlaly ho vybojovat na posledním domácím turnaji sezóny. V tabulce po předchozích čtyřech odehraných turnajích figurovaly na druhém místě s jednobodovou ztrátou na Eagels Praha.

V základní skupině chomutovského turnaje děvčata zvítězila nad SC Merklín 12:3 a nad Snails Kunovice 9:0. Poté byl však turnaj pro stálý déšť a nehratelný terén přerušen a následně ukončen bez pořadí. Žákyně tak o možnost vybojovat postup do extraligy přišly, neboť dle soutěžního řádu je turnaj zrušen bez náhrady. Chomutov se v letošní sezóně s Eagles Praha utkal celkově 4x, z toho 3x ve finále druholigového turnaje 3:1, 3:1, 1:3 a 1x již v semifinále 0:1 (Eagels následně tento turnaj vyhráli a tím získali v tabulce rozhodující bod náskoku). Po této vyrovnané sérii postupují šťastnější Eagles a Chomutov obsadil až druhé místo s náskokem 11 bodů před třetí Olympií Blansko. První tři týmy postupují na mistrovství ČR, které se odehraje na přelomu října v Praze. Žákyně SC 80 Chomutov si budou chtít spravit chuť a předvést soupeřkám, že svůj sport umí.

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013