Vrbenský a Chmelík oceněni při Galavečeru českého softballu

15.12.2016 23:11

 

Lubomír Vrbenský po loňské extraligové sezoně v dresu Beavers Chomutov, zakončené stříbrnou medailí v lize, se rozhodl ukončit svou bohatou kariéru. Čtyřnásobný evropský šampion a jedenáctinásobný mistr Extraligy, civilním povoláním strojvůdce, byl už během posledního roku nejprve uveden do mezinárodní síně slávy Mezinárodní konfederace baseballu a softballu (WBSC) a později i do Síně slávy Evropské softbalové federace (ESF). Letos tak, rok po jeho odchodu do hráčského důchodu, přišla na řadu i česká síň slávy.

Stalo se tak na slavnostním galavečeru českého softbalu, kde se předávaly ceny pro nejlepší hráče roku. Čestnou plaketu Vrbenskému předal předseda České softbalové asociace Gabriel Waage. Vrbenský od něj také dostal zbrusu nový typ dresu, ve kterých bude české reprezentace bojovat na domácím MS v roce 2019. Nadhazovač obdržel dres s číslem 21, které v reprezentaci nosil. Vrbenský navíc sklidil jednoznačně největší potlesk večera. Ve stoje mu tleskal zaplněný sál několik minut.

„Chtěl bych Lubošovi poděkovat za všechno, co pro český softbal i pro celou Českou republiku udělal. Jenom díky němu jsme se mohli posunout mezi světovou elitu," řekl předseda Waage. Vrbenský poté poděkoval především svým spoluhráčům, bez kterých by nemohl hrát tak dlouho.

Chomutov byl ale na slavnostním večeru vidět i v jiných kategoriích. Nejlepším trenérem mládeže byl zvolen Martin Chmelík. Martin je šéftrenér mládeže Beavers Chomutov a jako hlavní kouč dovedl k mistrovskému titulu chomutovský tým žákyň.

Pro speciální ocenění si došel i chomutovský pálkař Václav Svoboda, který byl uveden do prestižního Klubu homerunářů. Do něj se dostanou jen ti pálkaři, kteří během své kariéry odpálí alespoň 100 odpalů za plot, tedy homerunů. Svoboda je teprve třetím pálkařem, kterému se to podařilo.
Zdroj: https://chomutovsky.denik.cz/ostatni_region/vrbensky-byl-uveden-do-sine-slavy-chmelik-se-stal-nejlepsim-trenerem-mladeze-20161215.html

Zdroj: https://chomutovsky.denik.cz/ostatni_region/vrbensky-byl-uveden-do-sine-slavy-chmelik-se-stal-nejlepsim-trenerem-mladeze-20161215.html

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013