Žákovská extraliga - Nováček po jarní části vede extraligu!

04.07.2017 09:48

SC 80 Chomutov Beavers po úspěšném zvládnutí kvalifikačního turnaje, loni na podzim, postoupil do extraligy žáků. Extraliga má 5 účastníků a hraje se formou turnajů u každého z nich.

Na první turnaj vyrazili Bobři do Havlíčkova Brodu, natěšení na těžké soupeře a dobrá utkání. Obojí se splnilo vrchovatě. I když chomutovští 2x zvítězili, v součtu obsadili až 4 místo, před předem tipovaným outsiderem soutěže, s nímž s námahou vyhráli pouze o bod. Vítězem turnaje se stal domácí tým, který všechna svá utkání vyhrál o jediný bod a pouze od Chomutova inkasoval porážku 5:0. Po prvním turnaji tedy 4. místo v tabulce.

Druhý turnaj se odehrál v sousedním Mostě. Chomutov opět 2x zvítězil, 1x prohrál. Právě při jeho posledním utkání dorazil přívalový déšť a pořadatel následně prohlásil hřiště za nehratelné. Nedohraný turnaj se do výsledků nepočítá. Na vyrovnanost soutěže ukazuje, že vítěz předchozího turnaje tým Havlíčkova Brodu,       4x prohrál a nedokázal na své soupeře uhrát ani bod. Stále čtvrtí.

Turnaj pořádaný Pražskými Joudrs Chomutovu vyšel, po třech utkáních měl jisté finále. Ve 12,30 začal poslední zápas základní skupiny proti pořádajícímu Joudrs. Utkání, které nic neřešilo, neboť pro oba týmy bylo finále jisté, pojali trenéři rozvojově a nasadili na klíčové posty mladší hráče. Přesto nikdo nechtěl prohrát. Utkání skončilo až po třetím nastavení o 4 body pro Joudrs.  Po 10 minutách začalo už tak zpožděné finále mezi stejnými účastníky. Po 5 směnách, na které se v žácích hraje, byl stav 3:3. Postupně následovala prodloužení až do 10 směny, kdy Chomutov (v cca, 17,50) zvítězil 5:4. Zahrál tak se stejným soupeřem v kuse 18 směn a oba zvládli více než 5 hodin hry. Pro přiblížení softbalovým laikům, finále bylo rozhodnuto v čase, jako kdyby vítězný gól hokejového utkání padl na konci šesté třetiny. Tým se posunul na dělené 1. místo v tabulce a udělal výrazný krok k udržení v soutěži.  Týmy na děleném třetím místě jsou v tento okamžik jen o bod v závěsu.

Před prázdninami se uskutečnilo ještě kolo pořádané Chomutovem. To zkopírovalo výsledky Pražského turnaje. Finále proti Joudrs skončilo s vítězným koncem pro Bobry tentokrát hned v prvním nastavení. Před pauzou se Chomutov vyhoupl do čela extraligy s tříbodovým náskokem a může si dovolit na posledním turnaji skončit až třetí a přesto neztratit vedení v tabulce.

Extraliga je nesmírně vyrovnaná, každý poráží každého a mistrem republiky se klidně může stát i sestupující tým. O titulu totiž rozhoduje samostatný finálový turnaj za účasti všech extraligových týmů a třech nejlepších týmů druhé ligy. Chomutov si již před sezónou stanovil dva cíle: udržení soutěže (splněno) a zisk některé z medailí na mistrovství ČR.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013