ZLATÁ DĚVČATA !!! Mistr ČR se nemůže účastnit extraligy

04.10.2016 10:38

SC 80 Chomutov Beavers má opět titul mistra republiky. Po 11-ti titulech mužů z minulých let ho tentokrát neobvykle získaly žákyně. V klubu věří, že tím začínají úspěchy další generace Bobrů.

Mistrovství republiky se hraje formou třídenního finálového turnaje, právo zúčastnit se ho mají všechny týmy extraligy (5) a nejlepší tři celky druhé ligy. Beavers letos obsadili až druhé místo v druhé lize, neboť poslední turnaj byl zrušen pro nepřízeň počasí a dívky tak nedostaly šanci o postup do extraligy ještě zabojovat. Budoucí mistryně byly zařazeny do těžší skupiny B, kde se utkaly s druhým v pořadí extraligy Storms Praha, třetím v pořadí extraligy Joudrs Praha a vítězem druhé ligy Eagles Praha. 

V prvním utkání Pražští Joudrs překvapili nasazením rychlé nadhazovačky, která odehrála sezónu v kadetkách a za žákyně nenastupovala. Přesto Chomutov postupným útokem navyšoval skóre až na konečných 5:1. Obrana Chomutova se poměrně nudila, neboť na nadhozu začínala své velké představení Aneta Truncová, které spolu se svým catcherem, kapitánkou a motorem týmu Štěpánkou Boučkovou, nadělily soupeři 13 strike autů z 15 možných. V druhém zápase Chomutov zvítězil 6:0 nad Storms Řepy, když do utkání nasadil svou druhou nadhazovačku, ještě o ročník mladší, Kateřinu Kindermannovou, která neumožnila soupeři ani jeden odpal. Vítěz druhé ligy tým Eagles Praha si počínal obdobně a cesta do semifinále se pro celky hrající extraligu uzavřela. Zbývalo vyřešit, kdo ze skupiny B postoupí z lepšího místa. Očekávaný těžký souboj s letošním rivalem Eagles Praha nenastal, soupeř nenasadil svou první nadhazovačku a zřejmě toho brzy litoval. Hráčky Chomutova nasázely 6 bodů už v prvním útoku a zápas si pohlídaly, celkem 9:0.

V nedělním semifinále čekal dívky Trutnov HSM, čtvrtý celek extraligy. Při vítězství v poměru 7:0, dostala postupně příležitost i většina chomutovských náhradnic. Beavers Chomutov tím splnil cíl, s kterým na turnaj odjížděl – zisk medaile a mohl si v klidu užít finále.

Ve finále čekal celek, který v letošní extralize nezažil ani jednu porážku:  Arrows Ostrava. Do útoku Chomutov vstoupil nesměle, ale obrana od začátku šlapala. Soupeř svou nejlepší pálkařkou obsadil první metu, ale za náznak pokusu o agresivní hru byl okamžitě vyautován po ose Boučková – Peterková - Moravčíková. Na začátku třetí směny se do míče opřela Daniela Nahodilová a vybojovala první metu. Střídající běžkyni Andreu Matlachovou pro první bod utkání poslal odpal Alex Moravčíkové.  V obraně vládla Aneta Truncová, svými nadhozy nepovolovala soupeřkám ani odpaly a dokonce ani krátkou hru. Ve 4. směně Chomutov přidal další bod a soupeř viditelně znervózněl. V obraně přišla směna Elišky Peterkové, když sama zahrála dva odpaly soupeře a včas chytila i divočejší příhoz spoluhráčky. V posledním útoku inkasovala Ostrava ještě 3x po sérii odpalů a chyb. V dohrávce soupeř pouze korigoval výsledek na 5:1 a Chomutov mohl v proudu radostných slz slavit titul mistra ČR.

Chomutov hraje kategorii žákyň teprve druhým rokem. Již loni dokázal z otevřené druhé ligy vybojovat účast na mistrovství republiky a v něm 5. místo. Letos tým dosáhl na titul. Na finálovém turnaji inkasoval pouhé dva body a Aneta Truncová byla vyhlášena nejlepší nadhazovačkou. Je smutné, že dle soutěžního řádu (který funkcionáři klubu již od loňska kritizují) nepostoupil do extraligy, zřejmě činovníci českého svazu nestojí o setkávání nejlepších družstev. V Chomutově však už ví, že dobrá příprava hráček i titul se dá získat i z druhé ligy a doplňkových akcí, takže si za cíl na  příští sezónu nemohl stanovit nic menšího než jeho obhajobu.

Zlatá sestava:

Trenéři:           Štěpánka Boučková, Pavel Kurstein a Martin Chmelík

Hráčky:

Nahoře zleva:    Bára Fleková, Kateřina Kindermannová, Šárka Umlaufová, Diana Rozkovcová, Eliška Peterková,

                      Anežka Prontekerová, Alex Moravčíková, Andrea Matlachová, Nicol Pastyříková, Daniela Nahodilová

Dole zleva:       Aneta Truncová, Štěpánka Boučková ml., Tereza Kursteinová, Lucie Plocová

Zpět

Vyhledávání

© Beavers 2013